Hans

HansZo’n 10 jaar geleden kreeg ik voor het eerst last van pijn in mijn linkerkuit. Het gebeurde toen ik een kleine versnelling maakte aan het eind van een duurloopje. Ik kon er niet meer mee verder en de huisarts meende dat het een spierscheurtje was ook wel zweepslag genoemd.

De eerste fysiotherapeut is het gaan behandelen en na een paar weken ben ik weer gaan trainen.

Inmiddels ben ik 6 x aan mijn linkerkuit behandeld door verschillende fysiotherapeuten, ben ik bij een sportarts geweest en kreeg ik vorig jaar hetzelfde probleem in mijn rechterkuit. Alle fysiotherapeuten zeiden steeds weer dat ze het probleem wel zouden oplossen maar dat bleken geen structurele oplossingen te zijn.  Inmiddels had ik Wouter ontmoet van gezond-hardlopen.nl en die bood aan om een loopanalyse uit te voeren en mijn blessure te gaan behandelen.

Wel bijzonder dat alle fysiotherapeuten die ik had ontmoet mijn klachten gelijk gingen behandelen maar dat er nog niemand had gekeken naar mijn looppatroon. Bij Wouter heb ik met en zonder schoenen op de loopband gelopen en heeft mijn looppatroon in kaart gebracht. Tijdens de analyse kon ik duidelijk zien wat er verbeterd zou kunnen worden aan mijn manier van hardlopen, waardoor de belasting van mijn kuiten zou verminderden. Ook heeft Wouter gekeken naar mijn inlegzolen en concludeerde hij dat deze geen bijdrage leverden in een betere voetondersteuning.  Ik kreeg het advies om te stoppen met de inlegzolen en voor een ander type hardloopschoen waardoor ik makkelijker op de middenvoet zou gaan lopen. Inmiddels heb ik oefeningen voor mijn kuitspieren, bilspier en ben ik mijn rompstabiliteit aan het versterken daarnaast ben ik met een minuten schema mijn pasfrequentie aan het opvoeren. Wouter is een aantal keren met me mee gaan trainen om tijdens het lopen praktische tips te geven. Ondanks dat ik pas vanaf half februari hier mee bezig ben voelt het goed. Met het minutenschema ga ik de komende weken deze techniek verder uitbouwen.

Wanneer je klachten hebt die je in het lopen belemmeren kan ik je zeker de deskundigheid van Wouter aanbevelen.