Eye opener

 

8 juli

Dat ik te zwaar ben zie en merk ik zelf. Ik heb er niet dagelijks last van, wordt er ook niet dagelijks mee geconfronteerd, maar toch zit het me in de weg. Broeken zitten minder lekker, knoopjes van bloesjes willen niet altijd meer dicht, en ook de spiegel werkt niet mee. Heel veel te zwaar ben ik niet, maar als ik niet oppas word ik dat wel.

De echte eye opener, was dat iemand mij er mee confronteerde. “Je moet iets aan je gewicht gaan doen, want je bent te zwaar”. Ik hoorde de zin, nam maar nam m gefaseerd in me op. De waarheid deed zeer, dus ik parkeerde de opmerking.

Voordat je iets in jezelf kunt veranderen, zal je er zelf in moeten geloven en er zelf voor moeten gaan. De opmerking dat ik iets aan mn gewicht moest gaan doen bleef me bezig houden en heel eerlijk, het zat me dwars.

Ik weet goed waardoor ik te zwaar ben (de afgelopen anderhalf jaar te weinig beweging gehad  en te vaak de snoeppot geplunderd). De oplossing lijkt heel erg makkelijk en simpel. Meer bewegen en de snoeppot niet vullen en mocht ie toch gevuld zijn, net leegmaken.  Maar, zie die knop maar eens om te draaien. Ik vind het moeilijk.

Dit is de reden waarom ik Wouter om hulp heb gevraagd. Ik heb een stok achter de deur nodig, van iemand waar ik naar luister én die naar mij luistert, zonder dat diegene mij volledig mn eigen gang laat gaan.

Na de intake (gesprek, voedingspatroon, beweging, en een conditietest), heeft Wouter een plan opgesteld. Wouter vindt het belangrijk dat je die dingen (weer) gaat doen, waar je je goed bij voelt. Dat je beweegt, op een manier die bij je past, dat je niet op dieet gaat, maar je voedingspatroon aanpast. Daarnaast velt Wouter geen oordeel, niks is vreemd en alles is bespreekbaar.

Naast de beweging en het aanpassen van mijn voedingspatroon en de begeleiding die ik van Wouter krijg, hebben we afgesproken dat ik mijn weg naar een gezonder en fitter lijf, in een blog bij zal houden. Dit is nummer 1!

Ik kijk uit naar mijn weg naar een fitter bestaan, en zal dit via deze website delen.

Christine